İnşaat Teknolojisi Alanı Yapex Yapı Fuarı Gezisi

İnşaat Teknolojisi Alanı Yapex Yapı Fuarı Gezisi

Okulumuz inşaat teknolojisi Alanı öğretmenleri  Ali Özdemir, Kerim Ünal ,Emine Bayram ve sorumlu Müdür yardımcımız Nalan Zerrin Avcının  girişimleriyle 15 Kasım 2017 Tarihinde 11.sınıf öğrencilerini kendi alanlarındaki yenilikleri görmeleri için Yapex Yapı fuarına  teknik bir gezi düzenlendi.

26.11.2017 523

Okulumuz inşaat teknolojisi Alanı öğretmenleri  Ali Özdemir, Kerim Ünal ,Emine Bayram ve sorumlu Müdür yardımcımız Nalan Zerrin Avcının  girişimleriyle 15 Kasım 2017 Tarihinde 11.sınıf öğrencilerini kendi alanlarındaki yenilikleri görmeleri için Yapex Yapı fuarına  teknik bir gezi düzenlendi.Bu teknik gezideki amaç yeni gelişen teknolojileri de göz önünde bulundurarak öğrencilerimizi inşaat teknolojisi alanında  Yapex yapı fuarındaki sergilenen inşaat malzemeleri ,belediyelerin açmış olduğu  kendi  yerleşim yerlerine ait kentsel dönüşüm  ile ilgili proje ve maketler i yerinde göstererek branşlarında  bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı.Bu geziyle öğrencilerimiz;

 

1.Yeni gelişen yapı malzemelerini tanıdılar

2.Beton  betonarme ,kagir kaplama ve ahşap  kaplama  malzemelerini  yerinde incelediler.

3.Çatı ve çatı örtü malzemelerini uygulamalı gördüler.

4.Temiz ve pis su tesisatı, iklimlendirme ve havalandırma sistemlerini uygulamalı olarak yerinde gördüler.

5.Ahşap ve doğal ahşabın kullanım alanlarını firmalar aracılığıyla görsellerle tanımaları sağlandı.

6.Türkiye genelindeki tarihi , antik han hamam ve saray yapıları belediyelerin  standlarında broşür ve maketlerle  öğrencilere yönelik tanıtımı yapılarak öğrenciler bilgilendirildi.

7.Türkiye’deki   yöresel  gıdalar ikram edilerek öğrencilerin farklı kültürler  hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

8.Fuardaki  bütün belediyeler  ve gelen firmalar arasında öğrencilerle mesleki ve teknik  diyalog kurularak  öğrencilerin karşılıklı iletişim kurmaları sağlandı.

9.İlk defa teknik geziye katılan öğrencilerle öğretmenler arasında sosyalleşme, diyalog arttırılarak  kendileri ifade etme yönünde özgüvenlerinin arttırılması sağlandı.

10.Fuardaki stantlardan öğrenciler broşür, katalog cd, numune ,  flash bellek  vs. alarak  tanıtımı yapılanlar hakkında  bilgi ve doküman  topladılar.

 

 

Düzenlemiş olduğumuz gezi öğrencilerin de memnuniyetiyle amacına uygun şekilde tamamlandı.