Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bulgaristan´dan Döndü‏

22.05.2015 1746

bulgarsitanbulgarsitanbulgarsitan

Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği 2013-1-BG1-LEO04-00069- 2 nolu proje Applied Elektronics / Uygulamalı Elektronik adlı  projelerinin son toplantısı için 04.05.2015 / 08.05.2015 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrindeki toplantıya 7 öğretmen 6 öğrenci ile katıldı ve proje ürünlerini diğer ülke ortaklarına paylaştı. Kaldıkları sürece şehrin tarihi yerlerini, müzelerini ve eğitim sistemlerini tanıdılar.Bölgede ki sanayi işletmelerini de gezerek mesleki eğitimlerine katkıda bulundular. Daha önce İspanya 3 öğrenci, 3 öğretmen ve İngiltere’ye 3 öğrenci 2 öğretmen olarak katıldıklarını belirten proje koordinatörü Muharrem YALÇIN, özellikle elektrik-elektronik bölümü öğretmen ve öğrencilerin basit elektrik devreleriyle yaşamı kolaylaştıran aygıtların yapımı konularında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını belirtti. Şu anda LED kapı zili  ve batarya dolumu ile ilgili elektronik alet yapımı çalışmalarını yaptıklarını belirten proje koordinatörü Muharrem YALÇIN,Proje ortağı olan okullar ile birlikte bütünleyici devre ve mikrokontrolcüler kullanarak ev ve arabalar için elektronik devre ve aygıtların tasarım, üretim ve uygulamasını içeren çalışmalar yaptık ve proje sonunda her okul çalışmalarını ve elde ettiği sonucu proje ürünü olan e-kitap haline getireceklerini belirtti.