Yapı Bölümü Öğrencileri Yapex Fuarını gezdi

Yapı Bölümü Öğrencileri Yapex Fuarını gezdi

13.12.2015 2622

Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yapı bölümü öğrencileri Antalya EXPO Center’de yapılan  Yapex Yapı Fuarı’nı bölüm öğretmenleri eşliğinde gezdiler.

Antalya EXPO Center’de gerçekleşen Yapex Yapı Fuarı’na Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zeynep Aksoy ve bölüm öğretmenleri; Bekir Yıldırım, Kerim Ünal, Ahmet Mazlum, Emine Bayram ve 48 yapı bölümü öğrencisi katıldı. Fuarda öğrenciler, son teknoloji ile üretilen ürünleri ayrıca mimari alanda kullanılan malzemeleri inceleyip bilgi sahibi oldular. Ayrıca yabancı ülkelere ait stantları da büyük bir ilgi ile inceleyerek  ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. Gezi esnasında uğradıkları stantlardan atölyede kullanmak üzere  eşantiyon ürünler aldılar.  Düzenlenen gezi hakkında açıklama yapan okulun yapı bölümü şefi Bekir Yıldırım; “Bölüm 10. sınıf dersleri kapsamında anlatılan yapı elemanlarını, güncel yapı elemanlarını , maketleri ve hazırlanmış yapı örneklerinin belgeleme, inceleme, analiz yapma hedeflenmektedir. YAPEX yeni yapı sistem ve teknolojileri, yenileme ürünleri, çatı ve cephe sistemleri, izolasyon çözümleri, altyapı, tesisat, iç mimari, seramik ürünler, ıslak hacim ürün ve aksesuarları, doğal taşlar ve doğal yapı ürünleri ile çevre ve rekreasyon konularındaki ürün gruplarına yönelik zengin bir içerik sunuyor. İnovasyon, koruma, tasarım ve teknik çözümlerin edinilmesi bunlara bağlı güncel yapı elemanları nelerdir konularının üzerinde duruldu” dedi. 

 

Antalya Expo Yapex Yapı Fuarını Yapı Bölümü öğrencileri gezerek yapı sektöründe gerçekleşen son yenilikleri yerinde inceledik. Fuarda şehirlerin belediyeleri tanıtım standı kurmuştu. Çok başarılı kürtürel ve tarihsel olarak şehir tanıtımlarını öğrencilerimize yaptılar.