Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Kültürel faaliyetler kapsamında Konya Bilim Fuarı’nı gezdiler

13.12.2015 1803

Tübitak tarafından Türkiye’de ilk kez kurulan Bilim Fuarı olma özelliğini taşıyan Konya Bilim Fuarı Türkiye genelinden gelen öğrencilerin ilgi odağı oluyor. İçerisinde Sergiler, Eğitim, Kütüphane, Planetoryum ve Gözlem kulesi başlıklarında çeşitli eğitici, öğretici ve uygulamalı faaliyetlerinin yer aldığı salonlardan oluşmaktadır. Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültürel faaliyetler kapsamında öğrencilerin kitaplardan çıkarak bilimsel araştırmaları uygulayarak vizyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen gezide amaca ulaşıldığı gözlendi. Düzenlenen bilimsel gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Okulun Müdür Yardımcısı ve gezi sorumlusu Zeynep Aksoy; “Okulumuzun kültürel faaliyetleri içerisinde bilimsel bir gezi bulunmaktaydı. Bunu Tubitak’ın Konya ilimizde açtığı Konya Bilim Fuarı’na gezi düzenleyerek gerçekleştirdim. Okulumuzun Biyoloji öğretmeni Hüseyin Binici ile okulumuzun her sınıfından katılan 47 öğrencimiz ile beraber ziyaret ettiğimiz salonlarda birlikte uygulamalar yaparak deneme imkanı buldular. Bu gezinin gerçekleşmesine destek veren Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve okul müdürümüz Azmi Aktoprak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Tübitak tarafından Konya´da kurulan Bilim Fuarı´nda Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Coğrafya bölümlerinin sergilendiği 6 salon bulunuyor. Konya Bilim Fuarı´nda öğrencilerin öğrencilerin deney yaparak, uygulama yaparak konuları öğrenmeleri sağlanıyor. Ayrıca 5 boyutlu sinema salonu ile mükemmel bir bilim merkezi olma niteliğini taşıyor.